Arrow
Arrow
Arrow
Arrow
Slider

Prinsebal 2016

Door Frank
op 04 januari, 2016
Prinsenbal 2016; Wil Roodbeen 57e prins van de Kroeënekraan en Pieëlhaas!
 
Terwijl de kerstbomen nog in de huiskamers stonden en de oliebollen nog over de tafel vlogen was het alweer tijd voor het prinsenbal in Kronenberg. Wie o wie werd de 57e prins van Kronenberg en Evertsoord, wie zijn de adjudanten en wie zit er allemaal in het boerenbruiloftgezelschap? Dat waren de ingrediënten van de eerste carnavalsactiviteit in 2016. De Torrekoel was de afgelopen dagen omgebouwd tot het piraten thema, tijdens het uitkomen van de prins werd duidelijk waarom.
 
Allereerst werden Joep, Eric en Jos (trio 2015) opgehaald door de fanfare en volgde er het aftreden. Na de terugblik op het topjaar 2015 bedankte de prins z’n adjudanten, de raad van 11, familie/vrienden en natuurlijk zijn prinses.  Daarna werd hij traditioneel opgevangen door de club van de wijze mannen (lees oud prinsen). Na het aftreden was het tijd voor het uitkomen van de boerenbruiloft.
Jong Nederland Evertsoord had een zeer tof uitkomen in elkaar gezet waarbij diverse jeugdfoto’s in beeld kwamen van het gezelschap. Vervolgens werd er in de goed gevulde zaal naar de betreffende personen gezocht. De trouwfoto bestond uit een puzzel en stukje voor stukje werd duidelijk dat Thijs van Dinther en zijn Heleen Verbeek ( ‘n Voske uit Meerlo) het boerenbruidspaar zijn van 2016!
Tijdens het uitkomen van het boerenbruiloftgezelschap ontsnapte er 3 personen aan de aandacht. Plots knalde de gordijnen open was daar het verhaal van de piraten oftewel de start van het uitkomen. Er was een gevaarlijke piraat onderweg die Kronenberg wilde veroveren, de eilandbewoners waren gewaarschuwd en maakte zich op voor een strijd der titanen. Vervolgens kwam de dansgarde van Sevenum met alle prinsattributen aanzetten, deze werden verstopt in de schatkist.  Vervolgens lieten de dames een spectaculaire dans zien waardoor de spanning steeds verder toenam. De dans was nog niet afgelopen of er verscheen plots een prachtig piratenschip in de Torrekoel met voorop de opperpiraat. Hij was in aantocht en had maar 1 doel, de schatkist veroveren. Eenmaal aangekomen op het eiland volgde er een piratengevecht waarbij alleen de sterkste overbleef.
Na de  veldslag kwam de vorst der Piraten oftewel Harald in beeld en hij presenteerde de prins van 2016 oftewel Wil Roodbeen, hij wordt deze carnaval bijgestaan door adjudant Mark Sijbers en Edwin Coppes. Samen met de dames Peggy, Mariska en Ineke en de 11 kids gingen ze vervolgens voorop in het feest in de Torrekoel. Prins Wil en adjudant Mark staan ook wel bekend als de Gojje Kloeet en hadden samen met Edwin een plaat gemaakt die uiteraard ook nog even live gezongen werd door het trio in sterrenpak. Waarschijnlijk gaan we deze plaat nog vaak horen tijdens de carnaval. Samen met de STAR DJ werd er weer een mooie feestje gebouw in de Torrekoel.
 
 
Na afloop werd er nog naar Evertsoord afgereisd om samen met het boerenbruiloftgezelschap een eitje te eten. Het was weer een zeer geslaagd prinsenbal!

Over ons

Op deze website vind je alles over onze vereniging. Van de laatste nieuwtjes en het programma tot aan onze allereerste prins. Maar ook voor foto’s en filmpjes die gemaakt zijn tijdens één van onze activiteiten bent u aan het juiste adres. Mocht je vragen, opmerkingen of aanvullingen over de site hebben, mail dan naar webmaster@kroenekraanpielhaas.nl

 

 

Laatste nieuws

Optocht 2020

13 februari, 2020

Trio 2020

20 januari, 2020

Bonte avond 2020

20 januari, 2020

Komende evenementen

Volg ons

facebook