Arrow
Arrow
Arrow
Arrow
Slider

Zeer geslaagd weekend in Kronenberg en Evertsoord

Door Frank
op 26 januari, 2016

Afgelopen weekend was het weer een vol programma voor carnavals vierend Kronenberg en Evertsoord. Op vrijdag stond de traditionele Bonte Avond op het programma, op zaterdag was het weer stationair bier drinken tijdens Pielbal oftewel Knaokenbal en zondag was er het 5 x 11 feest van de jeugdcarnaval.
Bonte Avond.
De Bonte Avond was binnen no-time uitverkocht en dat resulteerde ook in een rij bij de deur. Na de opening en het voorstellen van prins Wil en z’n adjudanten Edwin en Mark kwam er een afvaardiging van de BCL binnen om Lei Buyssen te onderscheiden voor z’n diensten voor de carnavalsvereniging. Lei was o.a. adjudant bij jubileumprins Hans en vervolgens raadslid en verschillende jaren voorzitter van de vereniging. Uiteraard werd ook Ans bedankt voor haar diensten en via deze weg willen we Lei en Ans ook namens de C.V. nogmaals bedanken voor hun inzet.
Na het officiële gedeelte was het tijd voor het 1e optreden en dat was niemand minder dan de dames van het trio. Vervolgens kwamen o.a. Andy Marcellisen en Pierre van Helden met een prachtige buut en Goije Kloet, uiteraard met prins Wil en adjudant Mark, pakte uit met een prachtige eigen invulling van Queen. Voor de clip hadden ze goed gescout want los van de bekende Jan J was er ook een glansrol weggelegd voor gitarist Jen, drummer Andy de frietbakker en kapelaan Terrence. Rond 22.00 stond de zaal op de banken met het optreden van Aaltied noeit te laat met hun bekende vlaggetjes. Voor deze editie hadden ze samen met de Kranenkapel weer een aantal schitterende nummers ingestudeerd.
Ook het trio van 2015 bracht op hun eigen wijze weer het nieuws van KB onder de aandacht met een eigen versie van KB Miljoenenjacht waarbij diverse KB-ers in het zonnetje werden gezet. Rond de klok van 00.30 was het programma afgelopen en werd er afgesloten bij de afterparty van Ummethun. Het was een zeer geslaagde avond, via deze weg willen we dan ook iedereen bedanken voor de komst en de Kranenkapel voor de muzikale ondersteuning!
Pielbal
Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor knaokenbal oftewel Pielbal. Normaliter vindt dit feest plaats in de voormalige kantine maar deze keer was het verschoven naar de Schuur waardoor het afgelopen was met de condens, sneuvelende spotjes en het traditionele plafondrammen. De sfeer was er uiteraard niet minder door met DJ Corné aan de knoppen. Prins Wil ging samen met de adjudanten Mark en Edwin weer volop en ook de boerenbruiloft liet zich gelden. Karlijn van Dinther en Wiel Pubben werden door prins Wil nog voorzien van een onderscheiding en wisselbeker en vervolgens ging er een lang gekoesterde droom in vervulling. Dochtervereniging CV de Kroenekater en Beunhaas waren vanwege andere BCL verplichtingen slechts met een kleine afvaardiging van het BCL afgereisd naar Sevenum en presenteerde daar traditioneel de nieuwe prins oftewel Prins Jen de 1e. Complimenten voor de uitkomcommissie, het zag er weer zeer fraai uit! Het werd weer een gezellig feestje waarbij de tijd weer omvloog en de foto’s meer zeggen dan woorden….
5 x 11 JCK
Afgelopen zondag waren we op de receptie van het 5 x 11 jubileum van de jeugdcarnaval in Kronenberg en Evertsoord. Deze middag werd goed bezocht en het was leuk om te zien dat diverse oud jeugdprinsen en andere jeugdcarnavalsverenigingen de weg naar de Torrekoel gevonden hadden. Als C.V. zijn we natuurlijk trots op onze jeugd carnavalsvereniging en we kwamen dan ook niet met lege handen naar de receptie. Jubileumprins Juul mocht een nieuwe mantel en muts in ontvangst nemen en de adjudanten en raad van elk kregen allemaal nieuwe mutsen. Na het officiële gedeelte was het tijd voor het jubileumfeest. Met feestband Pats werd er een leuk feestje gebouwd voor jong en oud. De organisatie had een gezellig programma in elkaar gezet en Prins Wil en prins Juul gingen voorop met de polonaise. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd jubileumfeest.
Carnavalskrant.
Afgelopen zaterdag was het eigenlijk tijd voor de carnavalskrant. Helaas was er bij de drukker een fout gemaakt waardoor we niet in staat waren om de carnavalskrant afgelopen zaterdag te bezorgen. We hopen dat de krant zo snel mogelijk klaar is en dat we deze donderdag of vrijdag huis aan huis kunnen bezorgen.
Programma:
A.s. vrijdag staat de receptie van jeugdprins Juul op het programma. Zaterdag gaan we naar de Receptie van prins Niek in Sevenum en zondag zijn we in de Meterik te vinden voor de receptie aldaar. Tot dan?!
 
 

Over ons

Op deze website vind je alles over onze vereniging. Van de laatste nieuwtjes en het programma tot aan onze allereerste prins. Maar ook voor foto’s en filmpjes die gemaakt zijn tijdens één van onze activiteiten bent u aan het juiste adres. Mocht je vragen, opmerkingen of aanvullingen over de site hebben, mail dan naar webmaster@kroenekraanpielhaas.nl

 

 

Laatste nieuws

Optocht 2020

13 februari, 2020

Trio 2020

20 januari, 2020

Bonte avond 2020

20 januari, 2020

Komende evenementen

Volg ons

facebook